Over Island Wines

Zet vijf Dordtse ondernemers aan tafel met een voorliefde voor het eiland en een voorliefde voor heerlijk eten en drinken en kijk waar we beland zijn! Een geweldige ROSÉ from the Island is geboren.

De trotsheid overheerste bij de eerste levering van deze stijlvolle en ondeugende flessen! Het openen van de eerste doos, het opendraaien van de eerste fles, het klopte allemaal. Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer… Er zal in het najaar van 2022 dan ook een uitbreiding komen op deze heerlijke rosé. Wit en rood zullen worden toegevoegd aan het assortiment.

 

ROSÉ from the Island

ROSÉ from the Island kenmerkt zich door de volle smaak. Het Zuid-Franse klimaat zorgt voor frisse en fruitige tinten die je niet alleen proeft, maar ook ruikt zodra de wijn in het glas wordt geschonken. ROSÉ from the Island is gemaakt van 100% Syrah. De druiven staan aangeplant in de Pays d'Oc. Pays d’Oc wijnen behoren tot een van de bekendste wijnstreek in Frankrijk: Languedoc-Roussillon.

Eenmaal perfect rijp worden de Syrah druiven tijdens koele nachten geoogst en meteen naar de kelder vervoerd. Hier worden de druiven direct geperst, om zo een mooi gekleurde rosé te verkrijgen en vervolgens op lage temperatuur vergist voor het behoud van een maximale fruitigheid die doet denken aan frambozen en aardbeien.

 

2022: De oorsprong van Island Wines

De één geboren, de ander iets meer getogen, maar allemaal actief op het prachtige eiland van Dordrecht. De oorsprong van ISLAND WINES is hier gestart en wordt vanuit hier verder uitgebouwd tot een waar assortiment. Wij willen mensen laten genieten van heerlijke wijnen waarbij we ook aandacht hebben voor sociale activiteiten en ons hier graag voor willen inzetten! Hier later meer over.

 

Stichting YBC

Island Wines is een initiatief van de YBC* een stichting opgezet ter promotie van lokaal ondernemen in Dordrecht en omstreken, de Drechtsteden.

* Voorheen Young Businessclub Dordrecht